Skärgårdsturer med cykel

Om du är intresserad av cykelturer så kan vi absolut rekommendera sådana som bär av till Åbolands eller Ålands natursköna skärgårdar. Vägarna har avsevärt förbättrats, och numera kan du tryggt trampa på, vart än du är på väg. Intressanta sevärdheter dyker upp allt som oftast. SaariTours har från första början inriktat sej på att arrangera cykelturer, och har därför god erfarenhet hur få cyklisterna att bli belåtna.

Vi har en hel del färdiga förslag till lyckade turer, men det hindrar dej ej att komma med ett eget. I så fall skall vi hjälpa dej att genomföra färden på ett lyckat sätt. Möjligen är du mindre intresserad av att färdas genom en hel ringväg, utan hellre vill ha ett fast mål, varifrån du kan exempelvis dagligen göra kortare turer till olika platser. Det går också bra. Vi kan utan svårigheter ordna så att du kan börja skärgårdsturen den dag du själv önskar. Det samma gäller turens längd, den må nu räcka en dag eller en hel vecka.

Om du önskar hyra din cykel, så går det likaså bra att med tillförsikt vända sej till oss. Det må nu sedan gälla en flerväxlad cykel, eller en hybrid cykel. Förutom den viktiga cykelhjälmen, får du med dej en noggrann beskrivning av själva rutten, jämte en beskrivning av de intressantaste sevärdheterna på vägen. Behövliga tidtabeller får du likaså av Saaritours.

Tag kontakt med SaarTours, så kan vi tillsammans göra upp planer för en tur som passar dej. En tur som är väl genomtänkt, och som kan göras till ett rimligt pris!

Med Cykel Till Åland

Skärgårdens Ringväg kan utan större svårigheter förenas med en tur i Ålands skärgård.

Läs mera

Du kan börja cykelresan på Ringvägen, men i stället för att göra en fullständig rundtur i Åbolands skärgård, kan Du fortsätta resan genom skärgården utanför Åland. Ett lämpligt sätt är att cykla till Gustavs och ta färjan (Ålandstrafiken) till ön Brändö där det finns inkvarteringsmöjligheter. Dagen därpå kan Du fortsätta till Ålands ”fastland”. Mariehamn har direkt båtförbindelse med Åbo. Har Du alltjämt tillräckligt med krafter kan Du ta havsvägen till Kökar, övernatta där och sedan fortsätta till Korpo med Ålandstrafikens färja. Skärgården är full av möjligheter och det fordrar inga större utgifter för att turista. Priset för en utfärd med 3 dagar är från 214 euro/pers och inkluderar tre nätters inkvartering, morgonmål samt färjavgifter. Självfallet kan Du i stället för att cykla, lära känna Åland genom att röra Dig med egen bil. Kontakta oss så får Du och Ditt sällskap en välorganiserad resa.

Cykeltur i skärgården

Turen börjar i Åbo och den första dagen cyklar man till Pargas.

Läs mera

I Pargas sker övernattningen i Sattmarks tjusiga övernattningsstuga. I stugan finns fyra sovplatser, kylskåp, vattenkokare och kokplatta. I en närbelägen stuga finns dusch och WC, båda får användas. Morgonmålet serveras i Sattmarks kafé.

Följande dag fortsättes färden till Granvik, varifrån förbindelsebåten tar resenärerna till ön Pensar, där inkvarteringen sker i Hotell & Restaurang Sandvik. Här har man möjlighet till fiske och kan bada bastu. Den vackra utsikten kan man njuta av från restaurangens terrass, medan man intar en smaklig måltid.

Efter en utvilad natt, går turen vidare till Kirjais med förbindelsebåten m/s Nordep. Det kan nämnas att om man så önskar, är det möjligt att företa resan från Pensar till Nagu med taxibåt. Denna resekostnad ingår självfallet ej i paketpriset.

Väl framme i Nagu och dess centrum kan man exempelvis besöka dess intressanta gästhamn. Inkvarteringen sker i ett ”bed and and breakfast” gästhus i centrumets närhet.

Följande dag fortsätter man med förbindelsebåten m/s Östern, som avgår från gästhamnen, till Hanka i Rimito. Från Hanka cyklar man till Merimasku, och övernattar i det gamla rusthållet. Den sista delen av skärgårdsturen går från Merimasku till Åbo, avståndet är endast 23 km.

Paketpris: 285 euro/person. Priset inkluderar fyra övernattningar och lakan på ovannämnda ställen, morgonmål och förbindelsebåtarnas avgifter för person och cykel.

Märk! Du kan även hyra cykel av oss. Avgiften är fr.m. 25 euro/dygn.

Med cykel till Själö

Du kan beundra Åbo skärgård genom att välja två dagars utfärd.

Läs mera

Den Lilla Ringvägen börjar i Åbo och fortsätter genom Nådendal till Rimito. Du har möjlighet att övernatta i Rimito eller fortsätta till Nagu med anslutningsfartyget m/s Östern. Under resan kan man göra uppehåll vid den berömda Själö, uppleva den underbart vackra naturen och besöka den bildsköna trädkyrkan.

Övernattar Du i Rimito, kan Du fortsätta via Själö till Nagu där på följande dag.

Priset för den Lilla Ringvägen är 98 euro/pers. som inkluderar logi 1 dubbelrum med morgonmål samt biljetter till m/s Östern. Vi hjälper gärna med planering av rutter och tidtabeller.

Längs skärgårdsvägen

Du har möjlighet att göra resan, som börjar i Åbo, antingen längs den norra eller den södra rutten.

Läs mera

Båda ruttena är faktiskt lika trevliga. Den sammanlagda väglängden är icke mindre än 250 km. Du kan cykla under dagen så långt som du orkar. Om du rör dig med bil, kan det nog hända att du önskar göra längre uppehåll mellan körsträckorna. Du kan väl klara av hela Ringvägens sträcka på 3 dagar men en extra dag rekommenderas. Gör man resan med bil, räcker det väl med 3 dagar. SaariTours står gärna till tjänst med att lämna dig ett fördelaktigt inkvarteringspaket, där priset börjar från 72 euro/pers och natt i dubbelrum. Vi sköter om inkvartering i skärgården även för familjer och ensam resande. Vi hjälper Dig även med planering av rutter och tidtabeller. Du kan kontakta oss med rådfrågande också efter tjänstetid. Du kan kontakta oss under alla dygnets timmar om Du behöver hjälp och information under Din resa.