Asiakaspalautteet

Palautteita 2023

”Retki meni hienosti! Aivan huippujuttu: hyvät järjestelyt, paras koskaan koettu paikallisopas Riitta, lisäksi loistavat säät! Tosi hyvä ote sinulla on tähän touhuun, lämpimät kiitokset! Koko ryhmä oli ihan onnessaan.”

”Kiitos, matka meni oikein loistavasti. Tuli paljon kiitosta järjestelyistä. Marttaa suosittelen ihan aidosti ruokapaikaksi. Saaristo-oppaan panos oli taas kerran korvaamaton. Kiitos yhteistyöstä.”

Palautteita 2022

”Omalta osaltani voin sanoa, että retkemme onnistui erinomaisesti. Sisä-Suomessa asuvana ja alun perin Järvi-Suomesta kotoisin olevalle saaristoon tutustuminen on todella mielenkiintoista.  Harmi, että matkamme kesti vain kaksi päivää, mutta se sai syttymään kipinän saaristomatkailuun siinä määrin, että sinne on tultava uudemman kerran.

Lauttamatkat olivat elämys sinänsä: siirtyminen saarelta toiselle kävi kätevästi ja saimme ihailla upeita maisemia. Ruoka oli hyvää joka paikassa.

Sää oli upean aurinkoinen ja lämmin, aivan kuin tilauksesta! Yhteistyömme Saariston Rengastien matkan suunnittelussa sujui hienosti ja niinpä voimmekin olla erittäin tyytyväisiä! Paljon kiitoksia, Asta”

”Kaikki meni Loistavasti! Kaikki, aivan kaikki, oli hienosti järjestetty. Mainio opas, erityiskiitokset hänelle. Terv. Tapio

”Matka oli kaiken kaikkiaan virkistävä. Opas ja kuljettaja huippuluokkaa! -Orvokki”

Palautteita 2020 – 21

”Retki onnistui oikein hyvin. Kohteet olivat mielenkiintoisia ja yritysesittelyt hyviä. Louhos oli näyttävä ja iso.

Opas oli todella hyvä ja mukava ja rento ja osasi asiansa. Hänestä tykättiin kovin.

Ohjelma oli tiivis, mutta antoisa. Kaikin puolin väki oli hyvin tyytyväistä ja meillä oli mukava ja hyvä olla. Kiitos kaikille teidän osuuksille.Iloiset terveiset teille sinne Saaristoon. Kiitos, että saimme näin hyvän retken. Ystävällisesti, Anne-Mari”

Lisää palautteita

Hei vielä, kiitos onnitteluista ja häämatka- ja päivä sujui hienosti. Mökki oli kiva ja laadukas, tykättiin kovasti. Kiitos sinulle mukavasta asiakaspalvelusta. Tämä kyllä muistetaan ja toistekin tullaan.
Kaunista ja lämmintä syksyä 🙂

Terv. Pirjo K.

Loistavasti sujunut matka päättyi onnellisesti eilen Turkuun. Suuret kiitokset hyvin suunnitellusta matkasta. Olemme matkustelleet paljon ja yleensä suunnitelleet kaiken itse. Nyt päätimme turvautua ammattilaisen apuun ja kyllä kannatti!

Reitti oli kaunis ja monipuolinen. Pyörämatkojen ja lautta/laivaosuuksien suhde oli hyvä ja aikataulut pitivät myös. Katseltavaa riitti joka päivälle ja tylsiä ajomatkoja ei ollut.

Kaikki majapaikat olivat mukavia ja kivan vaihtelevia. Vastaanotto oli kaikissa ystävällinen ja vieraanvarainen. Sijaa omalle suunnittelullekin riitti päiväetappien suunnitteluun ja ruokapaikkojen etsintään. Löysimme erinomaisia ruokapaikkoja.

Aurinkoista kesää ja kiitollisin terveisin Satu, Jarmo, Henna ja Ville.

Grateful thanks
26.8.2019

”I am just going to write you but we arrived home at 00.30 and I just wake up. Thank you a lot! We all are very satisfied, you organized such a perfect trip for us.

We fell in love with this place, such a stunning views, such friendly people, perfect hotels, good guides (Philip even played us the organ in Kökar church), food was delicious, everything was going so smoothly – I think this trip couldn´t be better! Best regards, Ene”

 

”Matka oli kaiken kaikkiaan virkistävä. Opas ja kuljettaja huippuluokkaa! -Orvokki”

Sihteeriyhdistyksen Turun jaoston kevätretki Seiliin SaariToursin kanssa

18.5.2019

Tiesitkö että sanonta ”olla seilissä” tulee siitä, että Nordlingissä, on aikoinaan poltettu viinaa, jota merimiehet kävivät Seilin saarelta hakemassa.

Aurinkoisena lauantaiaamuna suuntasimme Seiliin Vitharunin veneen M/S Norrskärin kanssa. Tänä kesänä heidän kanssaan pääsee väliä Turku-Seili-Nauvo-Gullkrona ja Hanko-Kasnäs-Örö. Matka Seiliin kesti vajaat pari tuntia upeissa Turun saariston maisemissa ja nautimme kahvia ja teetä meno- ja paluumatkalla.

Perillä meitä oli vastassa Seilin kohdevastaava Sanna Nissi, joka esitteli meille saarta ja sen erilaisia majoitusmahdollisuuksia. Tämän jälkeen suuntasimme maittavalle lounaalle ja kahville.
Vuosisatojen rooli sairaalasaarena on muovannut Seilistä uniikin kohteen. Toimitusjohtaja Herrick Ramberg kertoi kuinka Ruotsin kuningas määräsi vuonna 1619 Seilin hospitaalin perustettavaksi kun spitaalipotilaat haluttiin pois Turusta. 1,5 vuotta myöhemmin myös leprapotilaat lähetettiin saareen. Seili täyttää tänä
vuonna 400 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi on suunniteltu erilaisia tapahtumia kuten lasten Seiliä ja arkeologisia kaivauksia.

Nissi kertoi, että saarella on kaksi C. L. Engelin suunnittelemaa rakennusta, Fyyri ja vanha sikala. Saaren upea kirkko on rakennettu kesällä 1733. Kirkon vieressä olevassa kellotapulissa on alkuperäiset kirkonkellot.
Seilin uudessa vierasvenesatamassa on 30 venepaikkaa ja siinä voi yöpyä.
Lämpöä ei päivästä puuttunut ja lämpötila kohosi pitkälti yli 20 asteen. 40 jäsentämme nautti rennosta hetkestä kylmien juomien äärellä ennen paluumatkaa. Suuret kiitokset Dafnalle ja SaariToursille iloisesta päivästä kauniissa saaristossa!

Retki saaristoon

16.6.2019

Kiitos, matkamme meni oikein hyvin. Vaikka matkailimme seuduilla, joissa olemme käyneet, emme ole tutustuneet retkemme kohteisiin aiemmin. Hyvän oppaan johdolla saimme matkasta antoisan ja sääkin oli puolellamme.

Kiitoksen ansaitsee myös hyvä ruoka ja hyvä
autonkuljettaja, matka meni turvallisesti ja kaikki aikataulun mukaisesti.

Saimme muistorikkaan kesäpäivän, jota on mukava muistella.

Kiittäen, terveisin Maija”

Ahvenanmaan matka

12.7.2018

Haluan kiittää koko Pulkkisen poppoon puolesta ihanasta reissusta, yllätti kerta kaikkiaan. Kaikki sujui hyvin; sää suosi, majapaikat oli kivoja, Kvarnbo Gästhem loppuhuipennus!!

Oli onnenpotku että löysin sinut, olimme niin loman tarpeessa mutta uupuneita, niin uupuneita ettei jaksanut ajatella mitään järjestelyjä, työhön menokin olisi yksinkertaisempaa ja helpompaa.

Kyllä nyt on mitä muistella ja huokailla, eka kerta Ahvenanmaalla ei jääne viimeiseksi..

Kiitos, Anne.

Ahvenanmaan reissu

26.5.2018

Hei
Matka meni tosi hyvin. Majapaikat oli oikein kivoja kaikki, christiansundin isäntäväki oli tosi mukavia, rörvikin mökki oli tosi kauniilla paikalla ja kvarnbon paikkahan oli upea. Ja kaikki järjestelyt toimivat moitteetta. Ahvenanmaa on kaunis paikka ja pyöräily ainakin toukokuussa on helppoa kun liikennettä ei juurikaan ollut. Kaikki asiat järjestyivät joten ei mitään todellista ongelmatilannetta tullut eikä haitannut meitä.

Mutta kiitos sinulle kaikista järjestelyistä, majapaikasta ja pyörälautasta. Tosi kiva reissu, meille jäi upeat muistot Ahvenanmaan reissusta.

Voin suositella sinun apuasi saariston matkojen järjestelyssä todella lämpimästi.
Terveisin
Riku”

Iso Rengastie retki

20.7.2017

Hei vaan,
Sari ja Sakari kiittää kovasti että saimme kauttasi mahtavat majoitukset ison rengasreitin fillarointiimme, lähdimme viime lauantaina Turusta ja eilen olimme Turussa takaisin, fillarin mittarissa rapiat 250km, kävimme Houtskärissä Näsbyssä ja Hyppeisissä, olimme aivan myytyjä, aurinko paistoi täydeltä terältä ja saaren/saarten kauneus suorastaan mykistävä!
Lämmin kiitos sinulle, voimme suosittaa SaariToursia tutuillemme, joista jotkut olisivat kiinnostuneita myös samanlaisesta fillarimatkasta 😊
KIITOS!
Sari ja Sakari

Matka Ahvenanmaalle

20.6.2017

”Matkamme meni upeasti! Kiitos Sinulle ja oppaalle. Väki oli haltioissaan niin monista asioista.
Ahvenanmaa on totisesti suomalaisen matkailun helmi ja sinne voisi tehdä reissun vaikka joka kesä, kunhan sen saisi rakentaa yhdessä kaltaisesi taiturin kanssa. Kiitos!”

Matka Turkuun

12.6.2017

”Hei olemme laivan autokannella tulossa Turkuun. Matka on ollut mielettömän hieno, on nähty vaikka mitä, ja yöpymispaikat ylittivät odotukset, jopa Kökarissa vaikka oli vaatimattomampi.
Kiitos sinulle taas hyvästä järjestelystä ja hyvää kesää.

Terv. Arja -Leena ja kumppanit”

Retki Uuteenkaupunkiin Sihteeriyhdistyksen, Turun jaoston kanssa.

20.5.2017

Aamulla bussi starttasi torin laidalta Uuteenkaupunkiin. ensimmäinen kohde oli Hotelli Aquarius ja meidät vastaanotti myyntipäällikkö Henna Wallin, joka kertoi hotellin historiaa, saimme maittavan aamupalan ja
kiersimme huoneita/kokoustiloja.

Seuraavaksi kävelykierros oppaan Merikki Jantin johdolla. Sitten suuntasimme Kartanon Karkuriin, joka olikin aivan ihana paikka ja monelle uusi tuttavuus. Tutustuimme paikan tarjontaan, jossa voi pitää mm. kokouksia, juhlia, aktiviteetteja, saunailtoja. Vaikka vatsa ei vielä ihan ruokaa kaivannut, menimme päivälliselle golfravintolaan, jossa ravintoloitsija Tapio Pääkkö kertoi heidän tiloistaan ja kävimme tutustumassa saunatiloihin, muutamat koittivat ihanassa auringonpaisteessa puttaustakin. Nyt bussimme lähti kohti tilausravintola Zaku Voimalaa, jossa nautimme päiväkahvit.

Uudenkaupungin 400-vuotis nimikkokakun kera. Viimeisenä kohteena, joskaan ei vähäisempänä oli Taidetalo Pilvilinna, jonka pariskunta Nokkala esitteli meille paikkoja ja kertoi tarinoita sekä talojen historiaa. Tälle ihanalle matkalle oli lähtenyt 28 jäsentä. Iso kiitos Dafnalle ja SaariToursille tästä retkestä ❤

Sihteeriyhdistyksen, Turun jaoston syysretki Öröön

17.9.2016

Lähdimme hyvissä ajoin lauantaiaamuna Turun Ortodoksinen kirkon edestä kohti Kasnäsiä ja siellä astuimme yhteysalus m/s Ejskäriin, joka vei meidät Öröhön.

Örön satamassa meitä oli vastassa nykyinen saaren yrittäjä Herrick Ramberg, hän kertoi meille mielenkiintoisen saaren historian. Saari on 4 km pitkä ja leveämmästä kohdasta n. 2 km leveä. Seuraavaksi menimme rantasaunalle, jota kaikki saarella yöpyjät voivat varata. Näyttelytilan jokainen sai kulkea omaan tahtiin.  Seuraavaksi pääsimme katsomaan kesällä kunnostettuja hotellihuoneita, joita oli 18 kpl nimeltään Kadetti- ja Komendantti-huoneet sekä kokoustilat. Kuulimme, että saarella on rakennuksia kaikkiaan 65 kappaletta. Ennen armeijan aikana saarella oli töissä 200 henkilöä, nyt kesäisin on n. 35 henkilöä, lähinnä Kemiön saarelta tai sen lähistöltä. Tämän jälkeen kävimme seisovan pöydän ääreen nauttimaan sen antimista ja hyvää olikin, kunnon perusruokaa. Ruuan kanssa osa otti puna- tai valkoviiniä. Löytyy myös Örö-olutta, mutta ikävä kyllä sitä oli mennyt kesällä niin paljon, että varastot olivat loppuneet. Uutta on tulossa mutta sitä me emme vielä päässeet nauttimaan, koska seuraava erä on vielä kesken.

Lounaan jälkeen oppaamme Olli-Jaakon kanssa kiersimme saarta. Kuulimme, että petipaikkoja löytyy mökeistä, joiden nimet ovat: Käärmemurju, Impilinna ja Presidentin saunamökki. Lisäksi löytyy paritalo, vierasmaja, retkeilymaja ja Hostel-huoneita. Saarelta löytyy myös maksuton telttailualue.

Ahkeria kesätyöläisinä löytyy 10 lehmää, joka eivät yleensä viihdy ihmeisten lähellä mutta tällä kertaa ne eivät meidän naisryhmää lähteneet karkuun vaan seurasivat silmä tarkkana, keitä me olimme. Lisäksi on 20 lammasta. Syksyllä eläimet viedään talveksi mantereelle.

Seuraavaksi tarkastelimme luonnonkasveja, saarella kasvaa harvinaiset lännenkylmänkukka ja etelänkylmänkukka, joita hartaudella varjellaan, on laitettu kamerat seuraamaan kasvien kasvupaikkoja. Alueen vierestä löytyy myös helikopterin laskukenttä. Katsoimme vielä muutamat rakennukset ennen kuin pääsimme tutustumaan asehistorian harvinaiseen 12 tuuman Obuhov tykkiin, jonka ammus painaa liki 500 kg ja kantama liki 45 km. Ihanan ilman ansiosta näimme myös 13 km päässä olevan Bengtskärin majakan. Hetken auringosta nautittuamme, yhteysalus m/s Ejskär vei meidät Kasnäsin satamaan, jossa bussi jo meitä odottikin ja lähdimme kohti Turkua.

Kiitos Dafna ja Oy SaariTours Ab mukavasta matkasta

toivottaa Sihteeriyhdistyksen, Turun jaoston puolesta tiedottaja Päivi Anttila

Ahvenanmaan retki

12.8.2016

Olemme palanneet arkeen Ahvenanmaan retkeltämme.

Se oli kaikin puolin onnistunut. Jopa sää oli jokaisena päivänä ihanteellinen.

Teidän toimet osoittautuivat erittäin hyviksi ja täsmällisiksi. Retkemme alusta alkaen tuli turvallinen tunne että kaikki toteutui niin kuin olitte suunnitelleet.

Tällä viestillä haluamme kiittää Teitä kaikkia, toimenpiteenne ansiosta saimme viettää nautinnolla Ahvenanmaan kauniista luonnosta. Kiitos ja hyvää tulevaisuutta myös yhtiöllenne.

Veikko ja Soili

Rengastie saaristossa

8.8.2016

Heippa

Matkamme Rengastien kierrolla meni hyvin, kahvi paikat ja ruokaravintola tarjosivat hyviä antimiaan, maistuivat jokaiselle, opas sai kiitettävän arvosanan, aikataulut piti paikkansa ja sää suosi retkeilijöitä.

Kiitos sinulle ja oppaalle koko ryhmän puolesta,

Risto.

 

Hei

Matkamme on tehty ja kaikki meni oikein hyvin, kaunis kiitos siitä sinulle.

Meidän oppaamme oli loistava. Kaikki pitivät hänestä. Majapaikkamme olivat

hyviä. Smakbyn ruokapaikasta jokainen tuli vuokaleipä kainalossa bussiin. Oli kaunis ruokapaikka ja ruoka oli hyvää.

Joka paikassa saimme hyvää ruokaa.

Kaiken sitten vielä kruunasi hieno Vikingin laiva, se oli meille kaikille 1 x siinä laivassa.

Tästä matkasta jäi hyvä, kaunis muisto. Kiitos siitä sinulle.

Terveisin

Liisa

Kesäistä keskipäivää!
Lämmin kiitos erinomaisista järjestelyistä, kaikki sujui mainiosti &
nautimme.
Hyvää kesän jatkoa!
Aulis

Onnistunut retkiohjelma

8.8.2016

Retkemme onnistui kaikin puolin erittäin hyvin.

Retkiohjelma oli hyvin suunniteltu ja valotti mielenkiintoisesti tätä osaa kotimaastamme, joka oli meistä lähes kaikille tuntematon.

Oppaamme Pirkko oli mainio, hän loi mukavan fiiliksen vankalla kokemuksellaan ja varmalla esiintymisellään.

Ruokailu “ kahvilassa” etukäteen vähän arvelutti minua, mutta osoittautui varsin laadukkaaksi.

Aikaa kohteissa oli riittävästi, joten missään vaiheessa ei tullut kiireen tuntua.

Kiitos yhteistyöstä.

Ystävällisin terveisin ja hyvää kesää!

Riitta

Saaristoretkeemme

8.8.2016

Kiitos Sinulle jälleen kaikista järjestelyistä liittyen saaristoretkeemme heinäkuun puolivälissä – meillä oli aivan mielettömän upea reissu! Taivas oli pilvetön melkein koko ajan eli sää todella suosi, ja kaikki sujui aivan uskomattoman hienosti. Koko ryhmä oli jälleen kerran kovin iloinen ja tyytyväinen.

Lämmin kiitos siis vielä kerran!

Katariina

Saaristo ja Ahvenaanmaan reissu

3.7.2015

Iso kiitos Dafna kaikista järjestelyistä.
Kaikki toimi juuri niin kuin olit kertonut, aikataulut ja ohjeet olivat juuri niin kuin pitikin. Oli hieno reissu myös ilmojen suhteen, mutta kyllä me ihastuimme saaristoon ja Ahvenanmaahan, joten sinne menemme varmasti joskus uudestaan.

Ja sinun yhteystiedot olen laittanut jo kahdelle työkaverille, jotka pohtivat ihan samaa kuin me, että miten ihmeessä ne lautat ja yöpymiset järjestäisi.

Hyvää kesää!

t. Päivi ja Arto

Opiskelijaryhmän matka Ahvenanmaalle

15.6.2015

”Olemme opiskelleet pohjoismaisen ryhmän kanssa Tukholmassa v. 1992. Kurssiin osallistui eri ammattialojen edustajia: arkkitehteja, insinöörejä ja sosiaalialan ammattilaisia. Kurssin jälkeen olemme kokoontuneet kesäisin vuorotellen eri maissa. Tänä vuonna oli suomalaisten vuoro järjestää kokous ja valitsimme kohteeksi Ahvenanmaan liikenneyhteyksien ja ruotsinkielen takia.
Koska kukaan järjestävästä ryhmästä ei asu lähellä paikkakuntaa, meidän piti löytää matkatoimisto hoitamaan käytännön järjestelyt. Selkeiden nettisivujen pohjalta valintamme osui Oy Saaritours Ab:hen. Heti ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien saimme tehokasta ja nopeaa palvelua. Toivomuksemme täytettiin hyvin esim. löytyi mukava saunomispaikka kelluvine saunoineen ja lammastila, sillä halusimme tutustua maaseutuelinkeinon harjoittajaan. Ilman paikallistuntemusta emme olisi näitä löytäneet. Myös kuljetukset pikkubussilla antamamme aikataulun mukaan sujuivat mallikkaasti ja historiakierroksen hoitanut opas oli erinomainen.
Voimme vilpittömästi suositella Oy Saaritours Ab:ta vastaavanlaisten ryhmämatkojen järjestämiseen.

Nordplan92-kurssin puolesta
Pekka Salmela”

Kevät -kesä 2015

29.5.2015

Senioriryhmä:

Päivä oli täydellinen. Kaikki sujui juuri niin kuin oli suunniteltu.
Aikataulu piti prikulleen.

Opas oli mahtava. Hänen asiantuntemuksensa oli valtava ja esitystapansa kiehtova.Humoristisilla jutuillaan hän sai kuulijat nauraa hörähtelemään vähän väliä. Jo matkan aikana monet kuiskuttelivat minulle: “Meillä on hyvä opas.”  Lisäksi hän oli erittäin ahkera. Vielä kotimatkallakin hän jaksoi puhua. Nämä ja monia muitakin asioita sanoin hänelle kiitospuheessani matkan päätteeksi.
Hyväntuulisett matkalaiset virittivät hänelle laulunkin!

Matkaohjelmaan kaikki olivat tyytyväisiä. Louhoksella osallistujat kyselivät lisää eri asioista, sillä monilla tuntui olevan asiantuntemusta. Kahtiajakautuminen Fredrikantuvan ja kirkon välillä oli kekseliästä osanottajien mielestä. Ajelu kiemuraisilla kyläteillä oli viehättävää. Merenkulkumuseo oli kiinnostava.

Ruoka ja ruokapaikka olivat kaikkien mieleen. Jotkut urheat söivät terassillakin. Mukava lisä oli ravintoloitsijan pitämä esittely marttaliikkeestä ja talon historiasta. Kaikki kehuivat ruokaa, erityisesti sen tuoreutta ja makua. Ruokavalinnassani päädyin haukimurekkeeseen yhteisneuvottelussa raavintoloitsijan kanssa. Se oli todella hyvä valinta. Minä itsekin hain lisää. Marjapiirakka vei kuulemma monelta kielen mennessään.

Korppoon kirkko ja jopa hautausmaa heräsivät uuteen eloon oppaan värikkäiden tarinoiden myötä. Lähtökahvit uunituoreine voisilmäpullineen maistuivat, vaikkei vatsassa enää oikein tilaa ollutkaan.
Tyytyväisempää retkikuntaa ei varmasti helpolla löydy! Kiitos Sinulle hyvästä yhteistyöstä.

Vilkasta ja lämmintä kesää!
Ulla

 Opettajaryhmä:

”Retkemme onnistui mitä parhaiten ja ilmat olivat myös erittäin suosiolliset. Opas oli loistava. Hän oli perillä asioista pieniä yksityiskohtia myöten mitkä ovat hyvän opastuksen suola. Hänellä oli kyky positiivisesti “myydä” retkemme kohteita mikä ilmeni hänen innostuneisuudessa joka asiaa kohtaan. Kuten vanhoina opettajina tiedämme ryhmä on vetäjänsä näköinen eli huono ryhmyri saa hyvänkin ryhmän ala-arvoiseen suoritukseen. Ilmankos oppaamme oli tämä hyvä opettaja.

Ryhmämme kiittää hyvää retken järjestelyä, ruokaa, ohjelmaa sekä oppaan luomaa tunnelmaa, jolla hän johti retkeä. Retken aikataulu piti pilkulleen eikä kiirettä ollut. Oppaalla oli kyky säveltää aikataulua niin, että lauttoja ei jouduttu odottelemaan vaan matka jatkui aina jouheasti.

Martta oli paikkana erinomainen. Yllätyksenä oli tieto aina valmiina olevasta saunasta mikä oli ihan oma kokemuksensa. Nauvon pään kruunasi erinomainen ilma ja tyyni ja lämmin ilta.

Porukka piti siitä kun mihinkään ei ollut kiire mutta ohjelma eteni jouheasti ja Nauvossa oli sopivasti omaa aikaa. Tätä ohjelmaa voi suositella muillekin aina ajankohtaa myöten. Käytännössä kaikki palvelut olivat meille koska muita ryhmiä ei ollut. Privaatti ylellisyys.

Pentti-Matkavastaava”

Saaristoretki Paraisille ja Nauvoon

11.10.2014

Lähdimme lauantaiaamuna kaksikerrosbussilla Turusta Magnus Sundmanin opastamana kohti Paraista, osa matkalaisista tuli vielä matkan varrelta. Saimme kuulla matkan aikana mielenkiintoisia asioita Kaarinan ja Paraisten historiasta, maista ja rakennuksista.

Aurinkoinen aamu otti meidät ihanasti vastaan Paraisilla. kun kävimme aamukahvilla Café Hallonbladissa ja nautimme ihanat marenkileivokset. Tutustuimme samalla heidän tiloihin sisällä ja ulkona. Ryhmämme suuren koon vuoksi olimme kahdessa osassa, joten ensimmäiset kävivät aamukahvilla ja toiset menivät sillä aikaa taidenäyttelyyn.

Taidenäyttely oli Art Bankissa kävelykadun varrella, jossa on paikkakunnan mielenkiintoisin taidenäyttely, Salvador Dalin–näyttely, joka on kansainvälisestikin ainutlaatuinen kokoelma Dalin töitä ja kalusteita. Kaikki varmaankin tunnistavat huuli tuolin, joka tietysti oli oikeutetusti mukana näyttelyssä. Patsaisiin Dali halusi aina tehdä laatikoista, joista näkee ihmiseen sieluun.

Oppaanamme toimi Ted Wallin ja saimme mieleenpainuvan opastuskierroksen. Lisäksi tutustuimme yläkerrassa olevaan kokoustilaan.

Matkamme jatkui bussilla Nauvon keskustaan Martta majatalon pihalle, josta lähdimme kävellen tutustumaan Sari Nordlinin opastuksella vanhaan kunnantalon kokoustiloihin, Nauvo saliin, josta Ulla-Maija Söderlundin kertoi meille ja  Framnäsin nuorisoseuran tilaan, ja samalla kävimme rannassakin pienellä kävelyllä. Tämän kävelylenkin jälkeen olikin jo kova nälkä ja kävelimme takaisin Marttaan syömään kalakeittoa saaristolaisleivän kera sekä jälkiruoaksi omenapiirakkaa kahvin/teen kanssa.

Matkamme jatkui taas bussilla eteenpäin ja tällä kertaa suuntasimme Grännäs Hotel  Stallbackeniin katsomaan majoitus- ja kokoustiloja sekä saunatiloja.  Vuonna 1886 rakennettu harmaakivi-navetta oli muutettu vuonna 2008 Hotelli Stallbackeniksi. Kokki oli leiponut meille tyttäriensä kanssa makoisia pullia. Olimme aikataulusta myöhässä puoli tuntia, joten tämän käynnin jälkeen sitten suuntasimme jo kohti lauttarantaa.

Kaiken kaikkiaan oli oikein antoisa päivä. Tuli paljon uutta tietoa saariston kokous- ja majoituspaikoista. Isot kiitokset SaariToursille ja Dafnalle toivottaa Sihteeriyhdistyksen, Turun jaosto.

Ahvenanmaan pyöräretki

1.8.2014

Moi Dafna,

Kiitos hyvin hoidetusta matkasta. Kaikki meni suunnitelmien mukaan. Ilma suosi meitä.

Majoitukset olivat todella loistavan hienoja. Myöskin oli hienoa, että lauttamaksut oli ennakolta hoidettu. Ensi viikolla uusi Sinun järjestämä reissu ja tulevaisuudessa toivottavasti lisää. Voin ilolla suositella kaikille Sinun järjestämiä matkoja.

Kiitos myös Ahvenanmaan kirjasesta.
Jyrki ja Helli

Velkua ja Brandö

16.6.2014

Hei,

kiitos mahtavasta reissu järjestelyistä. Kaikki meni nappiin. Saimme viettää Velkuassa kivan illan ja päivän ja nukkua pitkään. Missasimme myös seuraavan lautan vaikka pidimmekin hyvää ajovauhtia mutta syömässä oli pakko käydä välillä. No otimme iisisti Kustavissa ja lähdimme iltalautalla ja saimme pyöräillä Brändössä ihanassa ilta-auringossa nauttien hiljaisuudesta ja kauniista maisemista lempeässä iltailmassa. Ja kiitos kivasta yllätyksestä Gullvivanissa, oli ihana skålata illan päätteekis onnistuneelle reissulle. Matka Maarianhaminaan tuntui aika pitkältä, mutta perillä Hotelli oli hyvä uima-altaineen.

Mielelläni suosittelen yritystänne muillekin ja tulemme varmasti itsekin uudelleen. Hyvää kesän jatkoa!

 

Niina

Saariston rengasretki 8-12

28.8.2013

Haluamme vielä näin jälkikäteen kiittää pyöräretkemme onnistumisesta- olit varannut ihanat, persoonalliset majapaikat, reittiselostus riittävä, kaikki toimi ja olit myös tilannut auringon, kiitos siitä :)!

Mielessä on jo ensi kesän pyörämatkat…
terv. Tuula

Rengastien Loma

26.7.2013

Nautittiin taas todella hyvin järjestetystä rengastien lomasta .Kaikki  majoitukset olivat siistejä ja viihtyisiä ja matkanvarrella kuljettuamme silmät avoimina koimme usein AHAA elämyksiä todeten että elämä on ihanaa ja saaristomaisemat upeita. Laivaterminaaliin saavuttuamme meille oli yllätys että laivamatka autoineenkin oli jo maksettu eli sekin kuului jo tähän hintaan

Eli hinta- laatusuhdekin oli kohdallaan. Vielä kauniit kiitokset kukkien kera Terveisin Pirjo ja Pentti.

Lehtileike

12.6.2013

Kevätretki Meri-Teijoon

5.5.2013

Keväinen aurinko ja aina yhtä aurinkoinen Dafna toivottivat Sihteeriyhdistyksen Turun jaoston jäsenet tervetulleiksi kevätretkelle Meri-Teijoon lauantaina 20.4.2013.

Bussimme saapuessa idylliseen Matildedahliin ihastelimme jo ikkunan läpi kaunista kyläreittiä. Miten idyllistä täällä onkaan kesällä täydessä väriloistossaan!

Ensimmäinen kohteemme vanhalla tehdasalueella oli tutustuminen Kankirautavaraston kokoustilaan ja talon historiaan isäntien avustuksella. Nautimme maukkaan aamiaisen ja maistelimme makuhermoja kutkuttavia uunituoreita porkkanaspelttisämpylöitä – nekin paikkakunnan omasta leipomosta. Saimme mahdollisuuden ostaa niitä leipomosta paluumatkalla kotiinviemisiksi.

Nyt oli vuorossa reipas kävelyretki Matildan kyläraitilla. Matkan varrella vierailimme ihastuttavassa majatalohoitola Sypressissä. Lämminhenkinen isäntäpari kertoi meille talon eri vaiheista ja saimme tutustua heidän viehättävään omaan kotiinsa. Reitin varrella poikkesimme myös viihtyisään ”kylän yhteiseen olohuoneeseen”, ravintola Terhoon. Kuulimme, että siellä on mahdollisuus pitää myös kokouksia ja toimii paikka myös pikkuhotellinakin.

Reippaina tyttöinä jatkoimme matkaamme luontoretkeillen Matildan järven ympäri. Vaikka ilma oli keväinen ja aurinkoinen, metsässä oli monin paikoin vielä lunta. Pääsimme kuitenkin turvallisesti retkeilyalueen sydämeen, Metsähallituksen Luontokeskukseen, jossa asiaan kuuluen nautimme kalakeittolounaan ulkosalla. Samalla kuulimme alueen outdoor-palveluista ja ohjelmista. Tekivätpä jotkut meistä matkamuisto-ostoksiakin.

Bussimme tuli noutamaan meidät retkeilijät ja loppupäivän aikana tutustuimme vielä alueen muihin majoitusmahdollisuuksiin, nautimme virkistävät iltapäiväkahvit Kirjakkalan ruukin tiloissa sekä kuulimme Meri-Teijon golkentän peli- ja kokoustarjonnasta sekä alueelle rakennettavan seikkailupuiston suunnitelmista.

Retkipäivämme oli todella antoisa: pääsimme tutustumaan Meri-Teijon nykypäivään kuin myös historian havinaan kartanoineen ja pikkukirkkoineen. Moni meistä suunnitteli varmasti mielessään tulevansa kesällä uudelleen – niin viehättävä paikka Meri-Teijo on.

Kaunis kiitos kuuluu Dafnalle ja muille isännille taas kerran hyvin järjestetystä ja mielenkiintoisesta retkipäivästä.

Sihteeriyhdistys Kustavissa

25.8.2012

Ihanainen Dafna kutsui Sihteeriyhdistyksen Turun jaoston jäsenet syysretkelle Kustaviin lauantaina 25.8.

Saimme jälleen nauttia loistavasti järjestetystä kierroksesta kauniissa saaristossa tutustuen sen antimiin kaikessa moninaisuudessaan.

Retkemme alkoi tutustumisella Kustavin Käsityöläis- kylään, jossa oli tarjolla erilaisia käsitöitä, hopeaa,

kynttilöitä, saviastioita ja paljon muuta maistuvan kahvin ja lämpimien munkkien lisäksi. Täältä seuraamme liittyi myös yksi Kustavin voimahahmoista, Pekka Kuru. Pekka toimi asiantuntevana Kustavi-oppaanamme kertoen historiasta, elinkeinoelämästä ja yleensä elämänmenosta saaristossa sekä tietysti kustavilaisten visioista nostaa Kustavi Suomen kartalle omaleimaisen tarinansa voimin.

Seuraava kohteemme oli Restaurant Grill Kivimaantien varrella. Siellä saimme nauttia raikasta salaattia maukkaan juusto-kanttarellimunakkaan kera. Paikan isäntäpari kertoi ravintolansa ja koko yrityksensä taustoista, miten ravintolatoiminta lähti käyntiin kauniissa, vanhassa rakennuksessa ja miten sen suosio on ollut päätähuimaava. Lisäksi saimme katsastaa paikan majoitustilat ja tietysti kaupan, josta ostimme paikalliset leivät loppuun.

Dafna oli saanut järjestettyä meille käynnin komeaan Laupusten kartanoon, jonka pihapiirissä muuten Volter Kilpi on syntynyt. Upeasti remontoitu kartano tarjoaa majoitusta ja kokoustiloja vehreässä, rauhallisessa ympäristössä. Lämminhenkinen isäntäpari kertoi kartanon monivaiheisesta historiasta, talon kunnostuksesta ja antoipa luvan vielä kierrellä vapaasti talossa ja tiluksilla.

Kartanolta suuntasimme kohti Kipinää, Kustavin uutta mordernia ’monitoimitilaa’, jossa yhdistyvät niin ruoka, taide kuin oman työn kehittäminenkin. Tutustuimme talon arkkitehtuuriin, pihapiirissä oleviin patsaisiin sekä muihin tilalla oleviin taideteoksiin, jotka vaihtelevat eri näyttelyiden myötä. Paikalla on jopa oma, tarkoin valittu ja Kustaviin sopiva pienpaahtimon tuottama kahvisekoituksensa.

Kustavi on siis paljon muutakin kuin mökkikunta Saariston rengastien varrella. Se on pysähtymisen arvoinen paikka kesäisellä saaristokierroksella. On vain tiedettävä, mitä hakea ja sen tiedon saa aina niin ihanan iloiselta Dafnalta!

Titti

Tuhannet Kiitokset!

1-4.8.2012

OLIMME SAARISTORETKELLÄ 1-4.8.2012.Matka oli todella upea kokemus ja tahdomme näin vielä kiittää ensinnäkin siitä ystävällisyydestä jota matkaa suunnitellessammekin jo saimme osaksemme.Järjestelyt toimi hyvin ja aikataulussakin pysyttiin kun oli ohjeet mukana.Majoituspaikoissakaan ei ollut moitteen sijaa ja maisemat oli mahtavia.Kokonaisuutena oli upea kokonaisuus ja olenkin siitä kertonut kavereillekin jotka myös jo suunnittelevat ensikesäksi.Minä myös palailen jossain vaiheissa kyselemään taas retkiohjelmaa ensikesäksi ja otetaan vähän enemmän aikaa että ei ole niin kiirettä .ps Maarianhaminassa olisi varmaan viihdytty kauvemmin mutta oma vika kun lähdettiin matkaan vasta loman lopussa Ammattitaitoisesta ja ystävällisestä palvelusta kiittäen . Pirjo ja Pentti

Retkipalautetta

25.7.2012

Retki meni todella hienosti. Opas oli mitä parhain. Meidän porukka oli todella tyytyväinen, jopa metsämaisemiin, joita he eivät olleet ennen nähneet. Sade ei haitannut ollenkaan päinvastoin parempi pieni sade kuin kova auringonpaiste. Aina kun mentiin ulos sade lakkasi eikä koko matkan aikana ollut yhtään rankkasadetta.

Kun porukka poistui autosta vielä he kiittivät TODELLA hyvästä matkasta ja oppaasta. Välität varmaan vielä kiitoksemme oppaalle.

Hyvää kesän jatkoa ja lähettele ensi keväänä uusia esitteitä mahdollisista kesän retkistä.

Terveisin Liisa

Suuri Postitieretki

17.7.2012

RETKI TEHTY ONNISTUNEESTI !

Matka oli antoisa ja mielenkiintoinen.

Opastus oli mielenkiintoista ja monipuolista ,tiedettiin mitä nähtiin.

Nautittiin ” koko rahan edestä”.

Kiitos!

Rauni  ja muut mukana olijat.

Kiitos hyvästä matkan järjestelystä

25.6.2012

Hei,

http://tupary.suntuubi.com/datafiles/userfiles/File/Ahvenanmaa%20pp%202012.pdf

Maarianhaminan majoituskin oli erinomainen. Siitä ei vaan tullut otettua kuvaa.

Ystävällisin terveisin

Jyrki Caselius

Ahvenanmaan reissu

20.6.2012

ONNISTUNUT AHVENANMAAN REISSU TAKANA JA KAIKKI SUJUI HIENOSTI PIENTÄ AUTORIKKOA LUKUUN OTTAMATTA, MUTTA SEKIN HOITUI TOSI HIENOSTI.

LÄMPIMÄT KIITOKSENI KOKO PORUKKAMME PUOLESTA. KAIKKI HOITUI TODELLA HIENOSTI. PIDÄMME SINUT MIELESSÄMME JA TULEMME KÄYTTÄMÄÄN PALVELUITASI MYÖS JATKOSSA.

KIITOKET JA OIKEIN HYVÄÄ JUHANNUSTA !!!

TERVEISIN JOHANNA

Kiitokset

12.6.2012

” Hei ja tosi suurkiitokset sinulle meidän matkan järjestelyistä. Matka on tehty ja kaikki asiat toimi niin kuin olimme
sopineet. Ruokapaikat olivat loistavat. Asumismuoto juuri sellainen jota haettiin. Ihana nukkua puhtaiden lakanoiden
välissä saunan jälkeen. Kaikki olivat tyytyväisiä – bussikuskikin kysyi mistä matka on varattu kun kaikki pelaa näin
hyvin. Sait kyllä tyytyväiset asiakkaat. Minä sain kaikilta kiitokset joten niistä kuuluu suurin osa sinulle!”

Merja

Kasnäs ja Rosala

28.5.2012

Vaikka oli lauantaiaamu ja kello vasta 9, istui bussillinen Sihteeriyhdistyksen Turun jaoston jäseniä reippaana  Grandellin bussissa matkalla kohti saaristoa. Aamukahvit ja lohileivät odottivat meitä Saaristihotelli  Kasnäsissa, johon saimme tutustua sekä kuvallisesti että reippaasti tuulessa kävellen. Kasnäsistä jatkoimme m/s Auralla Långnäsiin, jossa pääsimme pääasiaan eli shoppailuun. Rosala Handelsbodissa oli alennusmyynti ennen uuden myyntikauden alkua ja aikamoiset kassilliset tavaraa sieltä tulikin bussiin mukaan,

Rosalan viikinkylässä saimme tutustua paikan historiaan mainion esittelyvideon avulla ja nuoren isännän opastuksella. Herkullinen kalakeitto ja leipä odottivat meitä Päällikön hallissa. Tarkoituksemme oli jatkaa edelleen Bengtskärin majakalle, mutta navakka tuuli esti pääsyn saarelle. Niinpä palasimme takaisin ja kävimme pikaisesti Hiittisten kirkonkylässä ja tutustumassa vasta rakenteilla olevaan Villa Haraldiin siellä. Siitä tulee upea paikka meren rannalla monine terasseineen ja taloineen. Villa valmistuu vielä täksi kesäksi.

Hiittisistä palasimme Kasnäsiin, jossa useimmat pääsivät taas mielipuuhaansa eli korujen osteluun. Iltapäiväkahvilla kävimme vielä Nauvossa Villa Landessa, joka on myös erinomainen kokouspaikka ja Nauvon keskus, jossa on mm. matkailuinfo, elokuvateatteri, lasten kerhoja jne. Juuri paistetut pullat ja kahvi maistuivat erinomaisilta ja saimme myös tutustua paikan tarjoamiin kokousmahdollisuuksiin.

Bengtskäriin emme päässeet ihailemaan aavaa merta ja tyrskyjä, se oli sääli. Mutta säälle kukaan ei voi mitään ja se ei tällä kertaa oikein suosinut. Pilkisti se aurinko kyllä jossakin vaiheessa, että saatiin panna aurinkolasitkin päähän.

Mutta matka oli virkistävä ja mukava, kiitos Dafnalle ja muille järjestäjille.

Tytti

Sihteerit SaariToursin syysretkellä

1.10.2011

Aurinkoisena lokakuun ensimmäisenä lauantaina nelisenkymmentä Sihteeriyhdistyksen Turun jaoston jäsentä matkasi syysretkelle Kemiöön. Matkan aikana tutustuimme neljään erilaiseen ja – tyyliseen kohteeseen. Alkumatkalla oppaamme kertoi Villa Landesta ja Kemiöstä. Ensimmäinen tutustumiskohteemme oli upea kelta-valkoinen vanha kartano Villa Felix. Sen kunnostetut tilat tarjoavat hienot puitteet yli 50-vuotiaille yksityis- ja yritysvieraille.  Aamukahvien jälkeen tutustuimme taloon ja sen erilaisiin huoneisiin.

Seuraavaksi tutustuimme metsän keskellä olevaan Storfinnhova Gårdin metsäkylään, jossa oli puumajoja yöpymiseen, tunnelmallinen graniittinen savusauna sekä kokoustila. Lounaan nautimme herkullisesta seisovasta pöydästä.

Matka jatkui tutustumalla oppaan johdolla Taalintehtaan vanhaan ruukkimiljööseen.  Villa Sundsvedjan uusi ja moderni huvila sopii kokouksiin yrityksille ja yksityisille. Sen sijainti ja maisemat ihastuttivat meidät. Söderlångvikin museossa kuulimme monta mielenkiintoista yksityiskohtaa talon entisestä isännästä Amos Anderssonista. Tuliaisiksi oli mahdollista ostaa mm. omenoita ja tomaatteja.

Westers puutarhassa tutustuimme paikkaan ja puodin tuotteisiin, joimme iltapäiväkahvit ja herkuttelimme ihanilla kakuilla.

SaariToursin Dafna oli jälleen järjestänyt meille mielenkiintoisen ja mieleenpainuvan retken.

Uutta retkeä innolla odottaen

Jaana Tulonen

Åland by bike

24.10.2011

“Dafna Seela-Huhtamaki was wonderful, certainly went well beyond her professional responsibility. She contacted us at various times after leaving Turku, to make sure all is going well, giving us further tips etc. She also called ahead parties at our various destinations on our behalf. All our connections, whether the party that rented our bicycles, Aaland tourist information, our accommodations, our taxi service, all told us that they tremendously respect Dafna’s professionalism and it is a pleasure for them to work with her. Dafna is the kind of travel agent everybody dreams they would have.”

Irene

Sihteeriyhdistys retkellä

9.6.2011

Sihteeriyhdistys ry:n Turun jaosto Saaritoursin järjestämällä Ahvenanmaan retkellä 14.–15.5.11

Sihteeriyhdistys ry:n Turun jaoston jäsenet pääsivät jo ties monettako kertaa Saaritoursin Dafna Seela-Huhtamäen järjestämälle tutustumis- ja virkistysretkelle. Osallistujia on riittänyt näihin perinteisiin kevät- ja syystapahtumiin, joilla olemme päässet tutustumaan Turun saariston erilaisiin kokous- ja matkakohteisiin. Tälläkin kertaa 48 jäsentä suuntasi lauantaina 14.5.11 Viking Linen aamulaivalla Ahvenanmaalle.

Laivan kokoustiloissa otimme alkumaljat ja sen jälkeen tax-free kutsui. Buffetlounas oli, kuten aina Viking Linellä, runsas, korkealaatuinen ja maittava.

Saavuttuamme iltapäivällä Maarianhaminaan meitä oli vastassa erinomaisen asiantunteva ja eloisa opas Tea .Sääkin suosi, sillä yön ja aamun rankkasateen jälkeen pilkahti jo aurinko. Runsaan neljän tunnin bussikiertoajelulla kävimme viehättävässä Önningebyn museossa Jomalan kunnassa, Stallhagenin olutpanimolla, näimme Kastelholman linnan ja Bomarsundin sekä kämmeköitä ja vuokkoja keväänvihreässä luonnossa. Iltapäiväkahvit Ahvenanmaan pannukakun kera saimme Prästö Stugor och Campingin tiloissa. Ajoimme Getaan Havsviddenin hotelliin, jossa upeat tilat ja ympäröivä karunkaunis luonto tekivät lähtemättömän vaikutuksen ja jonne olisimme voineet jäädä pidemmäksikin aikaa.

Maarianhaminassa tutustuimme vielä illan aikana PAF Casinoon ja saimme nauttia kolmen ruokalajin illallisesta Hotell Arkipelagissa. Yöelämäänkin jaksoi joku vielä suunnata antoisan päivän jälkeen. Hotell Savoyssa nukuimme makeasti.

Sunnuntaiaamuna Savoyn aamiaisen jälkeen kävelimme Kulttuuri- ja kongressitalo Alandicaan ja tutustuimme myös paremmin Hotell Arkipelagin tiloihin. Parin tunnin vapaa-ajan jälkeen lähdimme kohti Vikingin terminaalia ja laivan lähdettyä ja lounaan nautittuamme meille esiteltiin laivan konferenssitilat. Saimme myös ideoita tuliaishankintoihin Viking Linen tax free hostilta.

Kiitos Dafnalle organisoinnista ja vaivannäöstä. Saimme retkellä ideoita sekä työkuvioihin että vapaa-ajan viettoon. Kiitos myös oppaalle, bussinkuljettajalle ja kaikille emännille ja isännille Ahvenanmaalla!

Sihteerit taas taipaleella

1.10.2010

Hei Dafna
ja suuret kiitokset mielenkiintoisesta Raisio-Taivassalo-Kustavi -retkestä, sihteerit saivat rautaisannoksen Turun pohjoisen saariston maisemia ja faktaa, ehkä hiukan fiktiotakin. Sade uhkasi aamulla, mutta sää parani koko ajan, jo Krookilan Juhlamummolassa ja Vanhojen Kuppien äärellä oli ihan ok. Ja Taivassalossa mahtavalla Korven avolouhoksella oli jo Välimerellinen tunnelma, Taivassalon kirkko maalauksineen oli elämys, Ketarsalmen Kievarissa entisessä navetassa nautittiin juhlajuoma ja lounas ja isona yllätyksenä nähtiin Miina Äkkijyrkän lehmätaulut. Korsu oli kyllä erikoisin hääyöpaikka, mitä olen nähnyt!
Kustavin Savipajan jälkeen lossille ja yli Ströömin ja viimeinenkin kohde löytyi, vaikka pikkuisen joutui Reino bussia vekslailemaan kapeilla teillä. Mahtava täyden palvelun kokous- ja kurssikeskus Anavaisissa ja niin hyvät kotitekoiset sienituulihatut ynnä omenapiirakka, jo rupesi olemaan ymmyrkäinen olo. Allekirjoittanut jäi mökkiseudulleen Vartsalan kierroksen jälkeen, muut jatkoivat kotiin päin.
Loistoreissu ja Pirkko piti tyylikkästi tipuset kurissa ja jakoi tunnetulla taidollaan faktaa anekdooteilla höystettynä. Jos emme tämän matkan jälkeen tiedä kaikkea tietämisen arvoista matkan varrelta, vika on vain kunkin vastaanottokyvyssä!
Terv.
Ulla

Ihana Grännäs

20.8.2010

Kiitos,
meidän päivämme Nauvossa sujuivat hienosti. Grännäs  oli aivan ihana,  mukava henkilökunta ja maittavat ateriat. Saimme todellakin olla aivan omassa rauhassa, muutama peura ja jokunen pupu loikkivat lähistöllä. Säänkin olit hoitanut hyvin, auringonpaistetta ja leppeitä elokuun iltoja.
Tuhannet kiitokset Sinulle, matkamme onnistui juuri niin kuin ajattelimme ja vähän ylikin.
 
Terveiset koko koulun henkilökunnalta.
Liisa P.

Ahvenanmaan retki kesällä

25-30.7.2010

Hei,

kiitos erittäin upean matkan järjestelyistä. Kaikki asiat toimivat hyvin, majoitukset olivat erinomaisia ja tunnelma kaikin puolin mahtava. Voin mielihyvin suositella palveluitanne tuttaville. Suuri kiitos ja hyvää loppukesää.

Ystävällisin terveisin,

Elias

The Ring Route

12-13.6.2010

Dear Dafna,
I just wanted to thank you once again and tell you that our trip went
very well and we enjoyed it very much (in spite of the weather).
The cottage you booked us was very nice, the landscape around was
extremely beautiful and the staff was friendly and ready to help.
So I wish you all the success with your business!
Yours sincerely,
Polina R.

Farmakokologian kevätretki

8.6.2010

“Kaikki onnistui mainiosti: sää oli hieno, tutustumiskohteet
mielenkiintoisia, pitopöytälounas oli maittava ja etenkin
oppaamme Pirkko Karmakoski oli kerrassaan mahtava. Juuri sopiva
sekoitus tietoa ja tarinoita tuli matkan varrelle. Myös mukavalle
ja taitavalle bussikuskille kiitos. Aikataulut pitivät, vaikka
alkuunlähtö hieman viivästyi erinäisistä (meidän puolelta
johtuvista) syistä.Koska olen ollut tänään aamupäivän poissa, en ole ehtinyt jutella
paljoakaan muiden retkeläisten kanssa, mutta sen perusteella,
mitä eilen kuulin kun tulimme perille, oli porukka tyytyväistä.
Retken pituus on sopiva, eikä bussissa istumistakaan ole liikaa.
Lisäksi kohteet sattuivat olemaan sellaisia, että niissä oli
hyvin harva edes käynyt, vaikka ne olivat näinkin lähellä!

Täytyy vielä näin samassa viestissä laittaa kiitos Ullalle, jonka
vinkistä tämä teidän retkennekin löytyi. Ullalla tosin on aina
hyviä ideoita.

Hyvää kesän jatkoa!

terveisin
Anja”

VS: Retki Fiskarsiin ja Billnäsiin

8.5.2010

Kiitos Dafna hienosta retkestä ja kuvista.

Järjestämäsi retket ylittävät aina odotukset.

Iso kiitos myös Leenalle joka on todellakin huipputyyppi,

kuten sinäkin.

Terveisin Pirjo

——–

Hei Dafna,
Meidän sihteerien kevätretki oli erittäin onnistunut ja oli mukava kun ilmakin suosi.
Billnäsin rakennusapteekki on aina kiehtonut minua samoin Fiskarsin
taiteilijapajat.
Oppaamme Fiskarsissa oli mukava kun hän kertoi vähän muutakin kuin pelkkää faktaa. On aina kiva saada kertomuksille vähän “lihaa luitten päälle”
Oli myös mukava kun kenelläkään ei ollut mahdoton kiire kotiin. Monta kertaahan
käy niin, että jos aikataulu hiemankin heittää, jää myöhästymiset
päällimmäiseksi ja itse retken anti tahtoo unohtua. Tällaiselle retkelle tulee
mielestäni jokaisen osallistujan lähteä hieman löysällä aikataululla, niin että
jos joku kohde kiinnostaa enemmän, voi sitä jäädä tutkimaan ajalla ilman
minuuttiaikataulua.
Retki oli minulle todella hyvä henkireikä kaiken arjen keskellä.

Terveisin
Leena

Matka Tammisaaren joulumarkkinoille ja Fiskarsin ruukiin

18.12.2019

Retki Tammisaaren joulumarkkinoille ja Fiskarsin Ruukkiin 12.12.09

Aamuyhdeksältä, vielä sinisessä hämärässä lähdimme bussilla Turun kauppatorilta kohti Tammisaarta aina niin hyväntuulisen ja aurinkoisen SaariToursin Dafnan johdolla. Perillä meitä odotti paikallisopas Matti Piirainen. Pieneen kaupunkikeskustaan tutustuminen sujui parhaiten jalkapatikassa pikkupakkasesta huolimatta.

Oppaan laajan historiantuntemuksen avulla alkoivat Tammisaaren kirkko, kadut ja rakennukset elää silmissämme uudella tavalla ja ajatuksissamme sukelsimme menneisyyteen satojen vuosien taakse, kuninkaitten aikakauteen asti. 

Joulumarkkinaväkeä oli liikkeellä mukavaksi tungokseksi asti. Torin ja Kuninkaankadun täyttivät myyntikojut jouluisine tuotteineen. Oli “Designia ja Uniikkia”, jokaiselle jotakin. Täällä olisi voinut viettää aikaa enemmänkin, mutta bussi odotti ja lähdimme ennen hämärän tuloa Fiskarsiin. Wärdshus’in maittava lounas lepuutti jalkojamme ja antoi pienen hetken edellisen paikan kokemusten kertaamiseksi.

Lounaan jälkeen paikallisopas Pirkko Hakola kertoi pienen bussikierroksen aikana ruukkialueen rakennuksista ja niiden nykykäytöstä. Erityisesti taiteilijat ja kädentaitajat ovat ottaneet tämän idyllisen alueen omaksi asuin- tai toimintapaikakseen ja käyntikohteita on runsaasti, niin talvella kuin kesälläkin.

Kun kaupat alkoivat sulkea oviaan, valmistauduimme kotimatkalle. Fiskarsin vanhat, harkiten valaistut rakennukset olivat upeaa katseltavaa pimeässäkin. Kuljettajallamme Bengt Östmanilla oli loistava paikallistuntemus ja hän valitsi ihailtavaksemme kylien läpi ja järvien rantoja seuraavia idyllisiä teitä.

Mitä toivoisimme lisää tältä matkalta? Sitä, mitä ihmisillä ei koskaan ole tarpeeksi: Aikaa. Onneksi näitä matkoja tulee olemaan jatkossakin ja keskustelimme jo mahdollisesta matkasta Billnäsiin. Matkaajien joukko oli tällä kertaa suureksi osaksi tuntematonta toisilleen, mutta juttuseurasta ei ollut pulaa, joten tällaisia yhden päivän kulttuurimatkoja voin lämpimästi suositella kaikille!

Kiitos, Dafna!

Tuula Kulmala

Varaa meiltä pikkujoulupaketti saaristossa

25.11.2009

Pikkujoulut Airistolla

Joulusauna on tietysti jo käsite ja pikkujoulusauna kuuluu samaan sukuun. Savusaunanrauhallinen ilmapiiri ja jouluisesti rakennettu illallinen on jo itsessään lämminhenkinen juhla.

Viini – ja juustojuhlat saaressa

Pikkujouluja voi viettää myös saaressa. Pensarin saaren lomaparatiisissa Eva tekee juhlista ikimuistoiset. Illan aloittaa Alajos Hajba, viiniekspertti, joka kertoo unkarilaisista viineistä ja maistatuttaa niitä espanjalaisten juustojen kera.

Tammisaaren Joulumarkkinoille ja Fiskarsin Ruukkiin

23.11.2009

Yleisön pyynnöstä järjestämme iki-ihanan matkan Tammisaaren ja Fiskarsin Ruukkiin. Tammisaaressa on Joulumarkkinat ja myös Fiskarsin Ruukki valmistautuu Joulun viettoon. Matkan aikana on mahdollisuus tutustua kohteisiin paikallisoppaan johdolla. Aikaa jää myös omien ostoksien tekoon. Ajankohta 12.12.2009

Varaa paikka NYT! Varaukset ja lisatiedot numerosta 045 – 1236660

The Archipelago were great

13.9.2009

“Hi Dafna
Was very nice to meet you too!
Thanks for all the info, bookings and personal touch.
The 2 days in the Archipelago were great – did loads of cycling, swimming etc.. Tom’s place was fantastic, and Tom himself very nice and helpful too.
 
This was definitely only an opening experience – I absolutely loved Finland and will defiantly come back, hopefully soon and for a longer time.
Yemima”

Ruusuja asiakkailta

9.8.2009

Hei Dafna!
Näin tuli kierrettyä saaristoa ja miten mahtavassa säässä!
Lähes yksityismatkailua, vain paikalliset ja me!
Kaikki meni aivan toiveittemme mukaan! Ystävälliset isännät, viihtyisät yöpymispaikat, vaikkakin täysin
erilaiset ja siis vielä kerran kesäisen lämmin sää!
Kiitos antamastasi ammattitaidosta järjestää matka.
Sinä olet hyvässä kurssissa myös saaristolaisten mielissä. Se kuvastui heidän puheissaan monin tavoin!
Kiitos siis vielä kerran ja aurinkoista syksyn jatkoa sinulle toivottavat
Katriina ja Esko
========
Heippa!
Ryhmämme oli viime viikonloppuna järjestämällänne matkalla Paraisilla ja
Nauvossa. Matka oli erittäin hyvin järjetetty ja saimme lisäksi hyviä
vinkkejä ja neuvoja. Oppaamme Magnus oli ammattitaitoinen, miellyttävä ja
hänen tietomääränsä suorastaan mykisti meidät. Ennalta sovitut aikataulut
pitivät paikkansa ja tahti oli sopivan kiireetön, jolloin aikaa jäi myös
saariston tunnelman maistelemiseen. Yöpymispaikkamme oli ihanan
persoonallinen lampaineen ja tunnelmallisine sisustuksineen. Palvelu oli
myös siellä hyvin ystävällistä. Koko matkasta jäi niin hyvä mieli, että
takaisin tullaan varmasti!
Ystävällisin terveisin
Heli P.
=========
Moi Dafna, ja kiitos järjestämästäsi saaristonkiertelyreitistä!
Kaikki majapaikat oli upeita. Ilmat olivat upeat! Luonto ja meri upeita!
Palaamme kenties ensi vuonna uudestaan asioihin, nyt enemmän aikaa Ahvenanmaalle, Kökäriin ja jonnekin pienille saarille. Uutta reissua odotellen…Bomarsund oli vaikuttava, huh huh.
Kuule, hyvää syyskesää, iloisia juttuja ja moi. terveisin Ilkka ja Pirkkoliisa
=========
“Kiitos paljon avustasi saavuttaa hyvä lomamatka saariston kautta Maarianhaminaan. Matka onnistui
kaikilta osin hyvin, totesimme vain, että pari päivää lisää olisi ollut paikallaan.
Kysynkin nyt mahdollisuuksiasi järjestää lomamökki ensi kesänä viikoksi Ahvenanmaan mantereelta.”
Maija
================
Hei,
Kiitos hyvistä (ja joustavista) järjestelyistä matkaamme varten.
Ilmat suosivat! Oli sekä aurinkoa, että hieman sadetta, joka kuuluu saariston elämään.
Gyttja oli aivan loistava majoituspaikka ja saarelta löytyi myös mukava ruokapaikka. Mukavaa loppukesää.
t. Petri ”
================
“Hei,
Kiitokset vielä saaristoretkemme järjestelyistä! Kaikki meni sujuvasti, majoituspaikat olivat kivoja ja kaunis saaristo teki todella vaikutuksen!
Terveisin,
Saara ja Miika”
================
” Kiitos loistavasta palvelusta Dafna!
terveisin Markku”
================
” Hei,
Kiitos matkajärjestelyistä, matkamme oli tosi onnistunut!  Tosi hienoa että sait tehtyä järjestelyt niin nopeasti meille.”
Nina
===============

The Great Finnish Adventure, Part II

12.6.2009

Hon vågade startade eget

Åbo Underlättelser 26.6.2009

Ny reseagent specialiserar sig på den åboländska och åländska skärgården.En som inte låtit sig skrämmas av den pågående lågkonjunkturen är Dafna Seela-Huhtamäki. I februari i år började hon med företaget SaariTours Ab, som specialiserar sig på resor till skärgården. SaariTours erbjuder både färdiga paket, och skräddarsyr resor enligt kundernas önskemål.
Seela-Huhtamäki samarbetar med Leena Immonen i Ekenäs. De delar på företagets namn, men koncentrerar sig på skilda områden. Seela-Huhtamäki sköter om Åboland och Åland. Lågkonjunkturen säger hon sig inte ha märkt mycket av, bortsett från att kunder ibland frågar om det finns en billigare variant. Däremot har hon sett en ökning vad gäller gruppresor, både i gruppernas storlek och antal.
– Jag är positivt överraskad! Jag har ju inte gjort så mycket reklam, bara på internet.
Webbsidan är också plattformen från vilken Seela-Huhtamäki arbetar. Hon driver ingen konventionell byrå. Telefon och e-post är det som gäller – och fungerar. Men varifrån kommer idén, och viljan?
– I min barndom tillbringade jag mycket tid i Rimito. Där uppstod en kärlek till skärgårdsmiljöer. Sedan tyckte jag mig se att det fanns rum för en sådan här verksamhet. Människor vill ju lite tillbaka till naturen nu, och skärgården är alltid vacker!
Att trivas med sitt jobb är en klar fördel, och det säger Seela-Huhtamäki att hon gör. Hon har goda kontakter till många ute i skärgården, och hennes företag kan ordna det mesta i resväg, i Åbolands och Ålands skärgård – snabbt dessutom.
Vilka är de populäraste resmålen?
– Åland, Ringvägen och Själö. Men också Kasnäs, Högsåra och Rosala är populära.”

Seija Helsingistä

26.6.2009

Hei

Palasimme juuri Saariston Rengasretkeltämme. Kiitos matkasuunnitelmasta, jonka meille teit. Kiitos majoituspaikkojen varaamisesta. Kaikki oli todella mukavaa ja hienoa – jopa sää helli meitä!!
Majapaikat olivat ystävällisiä ja siistejä. Oli kivaa.

 Kiitos sinulle!

Seija